ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО АУТИЗМ, У РІВНОМУ ВІДЗНАЧИЛИ ПОКАЗОМ ФІЛЬМУ«ТЕМПЛ ҐРАНДІН»

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм. За даними ВООЗ, з цією недугою народжується кожна сота дитина в світі. У Рівному в цей день Благодійний фонд «Погляд» разом з фейсбук – спільнотою «Аутизм Рівне» організували благодійний показ фільму «Темпл Ґрандін» про одну з найвідоміших у світі жінок з аутизмом. Перегляд стрічки відбувся у кінотеатрі «KinoDomino», що у Торгово-розважальному центрі «Happy.Mall».

    Згідно із  дослідженнями вчених, коли йдеться про аутизм, варто говорити, не про захворювання, а про розлад, особливість розвитку, з якою людина народжується і живе усе життя. Знамениті люди теж страждають цією патологією. У деяких видатних особистостей спостерігалися ті чи інші прояви аутизму. Мало хто знає, що аутистами були Альберт Ейнштейн, композитор Моцарт, Чарльз Дарвін…

  Як розповіла голова правління БФ «Погляд» Олена Корсун, «Наш фонд був заснований 25 жовтня 2010 року. Діяльність  організації спрямована на  захист прав та інтересів сімей де ростуть діти з аутизмом, створення умов для адаптації та соціалізації таких дітей та членів їх родин, сприяння забезпеченню соціальної справедливості та формуванню суспільства, яке базується на духовних цінностях, надання моральної та матеріальної підтримки».

До Дня поширення інформації про аутизм, активісти БФ «Погляд» підготували благодійний показ фільму «Темпл Ґрандін» режисера Міка Джексона з Клер Дейнс у головній ролі. Це історія про одну найвідоміших у світі жінок з аутизмом, американську вчену, письменницю та професорку тваринництва. Стрічка про справжню історію життя з аутизмом: з труднощами та успіхами. Спеціально до показу фільму, студія «Цікава ідея» підготувала якісне озвучення українською мовою. Кошти  зібрали завдяки пожертвам небайдужих. Серед запрошених на показ стрічки було чимало відомих рівнян,  політиків. Голова громадської організації «Рівне Разом» Світлана Марчук пишається співпрацею їхньої організації із благодійним фондом «Погляд». Від перегляду фільму та надзвичайної активності рівненської спільноти аутистів, просто вражена.

« Наша громадська організація вже впродовж багатьох років має гарну співпрацю з Благодійним фондом «Погляд», Оленою Корсун, які роблять колосальну роботу у напрямку адаптації дітей з аутизмом до повноцінного життя. Цей фільм на мене справив грандіозне враження, адже у ньому наскрізною лінією простежується головна ідея: діти з аутизмом не гірші від нас, – вони просто інші! І наше головне завдання допомагати їм, підтримувати та розуміти це»,- розповіла голова ГО «Рівне Разом» Світлана Марчук.

  За словами голови правління БФ «Погляд» Олена Корсун, кінофільм планують продемонструвати на широкий екран і в інших містах України. Всі виручені від кінопоказу кошти підуть на розширення можливостей організації «Погляд», яка займається реабілітацією та адаптацією дітей з аутизмом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *