У Рівному діти з синдромом Дауна готували смаколики

У Рівному кухарі-волонтери влаштували для дітей з синдромом Дауна кулінарний майстер-клас із готування струдля та бургерів.

Такий захід відбувся 14 вересня, на базі Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі. Організували смачний майстер-клас волонтери ГО “Гільдія кухарів” за фінансової підтримки ГО “Рівне Разом”.

У людей існує стереотип і упереджене ставлення до дітей з синдромом Дауна. Але ми хочемо познайомити їх між собою, вкотре показати наскільки вони чудові. Це такі ж самі дітки, такі ж турботливі та щасливі. Їм просто необхідно більше уваги та підтримки. Такі заходи, як сьогоднішній, організований “Гільдією кухарів”, потрібно проводити частіше і ми зі свого боку такі заходи підтримуватимемо, – коментує Павло Дмитришин, волонтер громадської організації “Рівне Разом”

Дітки з особливою долею відчули себе справжніми шеф-кухарями. Адже професіонали кулінарної справи вчили їх готувати солодкий струдель з яблуками, родзинками, корицею та з карамельним соусом. А також одну з улюблених страв дітей та дорослих – бургер зі свининою та свіжими овочами, з картоплею фрі та пікантним соусом.

Діти, одягнені у кителі шеф-поварів, під керівництвом професійних шефів «Гільдії кухарів» робили свої перші кроки у кулінарній справі, а батьки спостерігали за успіхами юних кухарів.

“Важливо, аби наше суспільство бачило і розуміло наших дітей, адже вони такі ж, як інші. Вони можуть все: і танцювати, і співати, і грати на музичних інструментах, вчити мови. Словом, просто жити, як живуть усі”, – розповідає мама одного з учасників майстер-класу.

Завершення майстер-класу чекали всі, адже усі хотіли скуштували смачний результат. До слова, приготовлені струдель та бургери смакували точнісінько як від професійних кулінарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *