Представниця ГО «РІВНЕ РАЗОМ» Іванна ОДЕЙЧУК взяла участь у презентації національного конкурсу «Молодіжна столиця України – 2023»

4 листопада в Рівненській облдержадміністрації пройшла презентація національного конкурсу «Молодіжна столиця України-2023». Представниця громадської організації «РІВНЕ РАЗОМ» Іванна ОДЕЙЧУК виступила координаторкою проведення заходу. До уваги присутніх Іванна ОДЕЙЧУК презентувала інформаційне відео про умови участі у конкурсі.

     «Кожна територіальна громада, яка візьме участь в даному конкурсі, насамперед, здобуде унікальний досвід. Ми повинні пам’ятати, що молодь це не лише наше майбутнє, а й сьогодення. Розвиток молодіжної політики в Україні – має бути одним з пріоритетних напрямів. Залучення молоді до прийняття рішень, втілення ініціатив має відбуватись щоденно як на регіональному, так і на всеукраїнському рівнях», – прокоментувала Іванна ОДЕЙЧУК.

Через  онлайн платформу Google Meet до презентації долучилося 55 представників територіальних громад та молодіжних організацій. Серед присутніх була і заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Потапенко, яка  привітала усіх учасників та зауважила про важливість участі молоді в розвитку територіальних громад та  країни вцілому.

     Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг нагадав, що 2022 рік є роком молоді в Рівненській області, тому проведення такої презентації саме на Рівненщині не є випадковістю.  

    Як відомо, молодіжною столицею України – 2022 стало місто Острог. Саме тому досвідом роботи з молоддю у своєму місті поділився заступник міського голови міста Олександр Харчук, а голова молодіжної ради при РОДА Ірина ЖУК розповіла про стратегічні напрямки роботи новоствореної ради.

   Для довідки: Національний конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться з 2018 року. За цей час статус Молодіжної столиці отримали міста: Львів, Кам`янець-Подільський, Тернопіль, Острог. Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України.

    Партнерами конкурсу є Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Institute for International Politics, Національна молодіжна рада України / National Youth Council of Ukraine за підтримки Hanns Seidel Stiftung Ukraine, Рівненська ОДА, громадська організація «РІВНЕ РАЗОМ», Rivne youth council «NYC UKRAINE» ВП НМРУ у Рівненській області, ГО «Активна молодь Рівного».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *