ВОЛОНТЕРИ “РІВНЕ РАЗОМ” ПОДАРУВАЛИ НЕЗАБУТНЄ СВЯТО ДЛЯ ДІТЕЙ З ХЕРСОНЩИНИ

Різнокольоровий сніг, солодкі подарунки та гарний настрій отримали діти-переселенці від волонтерів громадської організації «Рівне Разом» і шоу-студії  «M Рarty» під час свята Миколая у МПК «Текстильник» 17 грудня.

Анастасія  Калініна з Нової Каховки проживає у Рівному уже впродовж п’яти місяців. Розповідає, що ідея подарувати дітям Свято Миколая та водночас об’єднати навколо нього своїх земляків, виникла у неї давно.

« Ми почали формувати списки діток з Херсонщини, які зараз проживають у Рівному. Таких нарахували 75. Звернулись до усіх небайдужих з проханням допомогти із подарунковими пакетами. Так познайомилась із волонтерами громадської організації «Рівне Разом» – Світланою Марчук та Катериною Марчук. І вони не відмовили».

Допомога дітям з окупованих територій – одне чи не з головних завдань, яке поставили перед собою рівненські волонтери сьогодні, адже ніщо не повинно забирати у дітей посмішку та радість!

«Зараз у нас, до речі, триває збір подарунків для такої категорії дітей. Тому, познайомившись з Анастасією, відразу включились у роботу.  Дуже дякуємо зі свого боку нашим друзям –  студії «M Рarty», які підготували для дітлахів яскраве свято, Рівненському міському палацу культури «Текстильник» за надане приміщення. Також окрема подяка усім рівнянам, підприємцям, які приносять до нашого волонтерського центру на Соборну,13 подарунки, аби передати діткам прифронтових територій. До речі, збір ще триває до 30 грудня. Принагідно, запрошуємо усіх приєднатись», – розповідає Катерина Марчук.

    Можливість  відволіктись від війни, постійних переживань за рідну домівку та психоемоційний стан своїх дітей. За це, зі свого боку, вдячні організаторам батьки дітей- переселенців. Оксана з донькою Ліаною прибули до Рівного з Херсону, коли зрозуміли, що проживати в окупованому на той час місті стало небезпечно. Дівчинка швидко інтегрувалася у освітній  процес та навчається у  Рівненському міському ліцеї №2, має багато нових друзів.   Чимало з присутніх на святі батьків зізнаються, – гостинності та привітності у нашому місті дивуються і донині. Кажуть, що непідробна щирість рівнян надихає і  їх включатись у волонтерську роботу та разом  допомагати наближати омріяну Перемогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *