НАШІ ВОЛОНТЕРИ ПЕРЕДАЛИ ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ У РІВНЕНСЬКУ ОБЛАСНУ ДИТЯЧУ ЛІКАРНЮ

Продукти харчування, медичні засоби, ліки та засоби гігієни та іншу гуманітарну допомогу передали волонтери громадської організації “Рівне Разом” в онкогематологічне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. Благодійники допомагають пацієнтам медзакладу вже не перший рік. Діти, які перебувають у цьому відділенні без перебільшення щодня борються за життя, їхні родини на межі своїх можливостей, роблять все можливе і неможливе, аби допомогти своїм діткам у цій боротьбі зі страшним недугом.

“Сьогодні, спільно з волонтерами ГО “Рівне Разом” вкотре завітали у стіни цього медзакладу з найнеобхіднішим. Доставили продукти харчування, засоби гігієни, ліки, різноманітні медичні засоби. Розуміємо, що лікування онкохворих дітей часто передбачає великі фінансові витрати та потребує великих моральних сил від батьків. Ми постійно намагаємось підтримувати і сам медзаклад, і родини, дітки яких проходять тут лікування. На мою думку, це дуже важливо. Тим більше у цьому закладі багато людей, які втратили свої домівки через війну, тут є дітки військовослужбовців, які зараз захищають нас з вами на лінії фронту. Я вважаю, ми просто зобов’язані потурбуватись про цих діток”, – зазначив Почесний Президент громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян.

Нині, в онкогематологічному відділенні цього медзакладу проходять лікування 19 дітей. Серед них, наразі бореться за життя трирічний Андрійко. З початком повномасштабного вторгнення малюк разом із мамою евакуювалися з Сєвєродонецька у Рівне. На жаль, кілька місяців тому хлопчику поставили страшний діагноз – лейкоз. Маленький пацієнт, нині, проходить курс хіміотерапії, яка є безкоштовною у медзакладі. Однак, інші вкрай важливі для лікування малюка препарати є досить дороговартісними.

Багато волонтерів фінансово нам допомагають. Нещодавно Віктор Шакирзян перерахував нам 18 500 гривень. Ці гроші нам, насправді, дуже допомогли, оскільки саме в той момент мені потрібно було придбати дуже важливі для сина медичні препарати, які допомагають переносити хіміотерапію легше”, – розповідає мама Андрійка Поліна Ремньова.

Як зазначає завідувач центру онкогематології Рівненської обласної дитячої лікарні Дана Бокій, допомога таким діткам потрібна завжди.

Багато бізнесменів, волонтерів долучаються до допомоги для нашого центру. Це може бути, як фінансова допомога, так і гуманітарна. Батьки залюбки знайомляться з меценатами, з благодійниками. Дуже приємно, що стільки людей небайдужі до долі наших пацієнтів і всіляко допомагають діткам у складній боротьбі за життя та здоров’я. Особлива подяка волонтерам громадської організації “Рівне Разом” і її очільнику Віктору Шакирзяну, з якими ми вже давно стали добрими друзями. І завжди, за потреби вони допомагають нам і на постійній основі привозять найнеобхідніше”, – каже Дана Бокій.

Напередодні різдвяних свят, волонтери громадської організації “Рівне Разом” привезли дітям цього ж відділення різноманітні смаколики та необхідні для лікування речі, таким чином подарувавши малюкам позитивні емоції та хороший настрій. До слова, благодійники запевняють, не зупинятимуться і надалі допомагатимуть тим, хто цього потребує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *