КАТЕРИНА МАРЧУК ОРГАНІЗУВАЛА У ПОЛЬЩІ БЛАГОДІЙНИЙ ЯРМАРОК, АБИ ДОПОМОГТИ ЗСУ

   26 381,97 злотих, 1904 гривні, 20 доларів та 5 євро! Саме таку суму вдалося зібрати 10 квітня рівненським волонтерам під час благодійного ярмарку у польському місті Янів Любельський, який організувала представниця команди «Рівне Разом» Катерина Марчук.

     Напередодні, активісти волонтерського центру на Соборній,13 спільно з КЗ «Будинок ветеранів» закликали усіх рівнян та гостей міста приносити речі, які могли б стати лотами на ярмарку. На цю пропозицію відгукнулося чимало: школярі, творчі студії громади, місцеві майстри та майстрині, галереї живопису. У результаті, за три дні вдалося сформувати близько трьох десятків пакунків. Це неабияк згуртувало рівнян.

«Польська громада дуже допомагає українцям, всіляко сприяє у поселенні і не лише. Тому, було прийняте рішення, що українці мають провести такий ярмарок саме в Польщі», – розповіла голова громадської організації «Рівне Разом» Світлана Марчук.  

  Вже за декілька днів волонтери зібрали просто унікальні витвори ручної роботи від мешканців громади:  ляльки – мотанки, світлини на тему війни, керамічні та ковані вироби, картини, вишивані речі, смаколики. 

 Результат та інтерес до української творчості з боку поляків приємно вразив організаторку ярмарку Катерину Марчук.  

   « Хочу подякувати громаді Янува Любельського та його керівнику пану Кшиштофу Адаму Колтису. Нашу пропозицію щодо проведення благодійного ярмарку місцева влада всіляко підтримала, розмістивши оголошення на офіційному сайті міста.

Саме завдяки нашій спільній згуртованності за один день вдалося зібрати 6 тисяч 220 доларів на придбання військового автомобіля!», – розповіла Катерина Марчук.

« Щиро вітаю громаду Рівного. Мені довелося декілька разів побувати у Вашому місті. Маю надію, що вже зовсім скоро, коли закінчиться війна, я зможу знову побачити ваше гарне місто. Щирі вам вітання від нас», – звернувся до рівнян міський голова міста Янів Любельський пан Кшиштоф Адам Колтис.

Між тим, як розповіла Катерина Марчук, рівненські волонтери не збираються зупинятись і далі планують пропагувати українську культуру заради допомоги ЗСУ  по країнам Європи. Найближчими днями заплановано проведення подібного ярмарку у Любліні. Також на черзі Велика Британія та Португалія.

      Організатори звертаються до  усіх охочих – до четверга 14 квітня приносити власні смаколики до волонтерського центру «Рівне Разом» на Соборній, 13 або у рівненський по вул. Гур’єва, 2! Як показав ярмарок у Янові Любельскому, найбільшим попитом серед учасників користувались наші пироги з маком, сиром, халва, сир, імбирне печиво, зефір, картини, глиняні чашки, ікони, вишивані речі, керамічні та ковані вироби, свічки, фото.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *